MECHELEN – 50 techniekers van het Westerlose installatiebedrijf Welec stappen vandaag over naar het Mechelse Unit-T. Dat is een joint venture tussen Telenet en Solutions 30.

Unit-T neemt de field engineers over van Welec, een elektrobedrijf dat actief is in installatietechniek, hoog- en laagspanning, data- en bewakingstechniek en automatisering. Met deze overname voert Unit-T zijn groeiplannen verder uit. Het bedrijf wil op korte termijn groeien naar een onderneming met 1100 medewerkers.

Unit-T is een aanbieder van oplossingen voor nieuwe technologieën. Het geeft particulieren en bedrijven toegang tot geconnecteerde technologische innovaties die ons dagelijkse leven veranderen, zoals smart home en smart office oplossingen.

Koen Verbergt, ceo van Unit-T: “Met deze realisatie vullen we de ambitie van Unit-T in om volop in te zetten op het domein van in-home field services. Tegelijk bieden we een goede haven voor de field engineers die Welec de afgelopen jaren heeft gerekruteerd en opgeleid voor Telenet. Zo komen we tegemoet aan de wens van Welec om de continuïteit en jobzekerheid van deze medewerkers te garanderen. Welec is een familiebedrijf dat het welzijn van zijn of haar medewerkers enorm belangrijk vindt.”

Nog meer aanwervingen

Unit-T zal de komende weken en maanden field engineers blijven rekruteren, zowel medewerkers met Telenet-ervaring als medewerkers die door Unit-T zullen worden opgeleid. “Er zijn heel wat doorgroeimogelijkheden binnen ons bedrijf en we bieden onze medewerkers talloze opportuniteiten aan om zichzelf te blijven ontwikkelen in hun vakgebied of een andere richting uit te gaan. Wij zoeken mensen met een goede basiskennis en de juiste attitude, ongeacht geslacht, leeftijd, diploma of afkomst. Zonder diploma doorgroeien tot een leidinggevende functie is bij ons perfect mogelijk”, aldus Koen Verbergt.

De 50 techniekers van Welec zullen zich bezighouden met in-home installaties voor Telenet. Afgelopen week zijn de sociale partners en het personeel van Welec ingelicht. De voorwaarden van de werknemers blijven behouden dankzij artikel CAO 32bis.