LIER – Steakhouse Hoeveke aan de Hoogveldweg in Lier kreeg onverwacht bezoek. Een vrachtwagen heeft op woensdagochtend 23 mei een enorme ravage aangericht, nadat die aan het slippen ging op het natte wegdek. De uitbaters willen hun zaak zo snel mogelijk heropenen, maar daarvoor moeten ze wel op zoek naar een noodkeuken.

Een trucker reed richting de Aarschotsesteenweg toen het bij het uitkomen van de bocht aan steakhouse Hoeveke misliep. De vrachtwagen, die leeg was, ging aan het schuiven op het natte wegdek en smakte een eindje verderop met de zijkant van de cabine tegen de gevel van het restaurant. Een deel van de gevel van het bekende restaurant stortte in.

Zoektocht naar noodkeuken

Voor de uitbaters van steakhouse Hoeveke is het ongeval een drama. “De vrachtwagen is ingereden op het deel waar de keuken, opslagruimte en koelcel zijn ondergebracht in het gebouw. Gelukkig raakte het stuk waar de klanten zitten niet beschadigd. Maar zonder keuken kan je natuurlijk niet verder in een restaurant”, vertelt medezaakvoerder Sam Scheers.

Wanneer steakhouse Hoeveke kan heropenen is nog niet duidelijk. “We zullen eerst op zoek moeten gaan naar een noodkeuken. En naar een nieuwe koelcel. Pas als die geïnstalleerd zijn, kan onze zaak heropenen. Heel wat mensen hadden de voorbije dagen al gereserveerd om te komen eten. Voor hen is dit natuurlijk ook niet leuk en we kunnen hen niet persoonlijk op de hoogte brengen. Om zeker te zijn over de heropening, kunnen de klanten het beste onze Facebookpagina bekijken.”