Het Mechelse Twegos heeft een exclusief partnership op zak met Jobat Media. Een online test die door Twegos werd ontwikkeld, wordt vanaf dit voorjaar door Jobat gebruikt.

Ontdek wat jou gelukkig maakt in een job, zo kondigt Twegos de test aan. Bedoeling is aan de hand van de test te onderzoeken wat een sollicitant belangrijk vindt. Met de resultaten van de test kan dan op zoek worden gegaan naar een bedrijf dat aan de vereisten van de sollicitant voldoet. “Onderzoek bij 1600 werknemers uit 6 grote testorganisaties toont aan dat mensen die beter matchen met hun organisatie beter presteren, gelukkiger zijn en het bedrijf minder snel verlaten. Zowel de kandidaat als het bedrijf hebben daar voordeel bij. Wij willen mensen en bedrijven die elkaar versterken, samenbrengen”, aldus Twegos.

Jobat Media geeft vanaf dit voorjaar kandidaten die zich inschrijven op Jobat.be de kans om via de door Twegos ontwikkelde test de waarden die ze belangrijk vinden – zoals erkenning, daadkracht, innovatie, autonomie, zelfontplooiing of integriteit – te matchen met de waarden van bedrijven.

Het Mechelse HR techbedrijf Twegos ontwikkelde de test in samenwerking met de VUB. De ontwikkeling werd mede gefinancierd door het Vlaio. Jobat.be zal als enige Belgische jobsite de volledige versie van de online test integreren.