Sinds augustus 2016 is Christian Puglia de bezieler achter pizzazaak L’Artista in de Mechelse Begijnenstraat. Een jaar later geeft hij een vervolg aan zijn horecabestaan. L’Osteria brengt het beste van Italië op het bord in de Befferstraat. “Een schilderijtje zullen mensen er niet vinden. We serveren op z’n Italiaans: een degelijke portie en simpele presentatie, maar wel superlekker eten”, legt Christian Puglia uit.

Succes aan de basis

Christian Puglia, geboren in de streek van Napels, heeft de kookkunsten van zijn moeder en grootmoeder geleerd. Met L’Artista heeft hij een breed en tevreden klantenbestand weten uit te bouwen. “Het succes oversteeg onze verwachtingen”, zegt Christian Puglia, die samen met zijn vrouw Marisa Salis beide zaken runt. “Tijdens de weekends zat het restaurant steevast volgeboekt en moesten we zelfs klanten weigeren.” En toch was de opening van een tweede zaak niet gepland. “Maar toen ik per toeval op het pand stuitte waar vroeger koffiezaak De Vier Emmers was, was ik meteen verkocht.” Het pand werd niet verbouwd, maar ingekleed in de stijl van het oude decor.

Geen pizza’s

De focus bij L’Artista blijft op pizza’s uit de houtoven liggen. L’Osteria brengt het andere deel van de Italiaanse keuken. “We focussen ons met L’Osteria vooral op pasta”, duidt Christian Puglia. “We bereiden in eigen huis zo’n twaalf verschillende soorten pasta op traditionele wijze. Daarnaast gebruiken we alleen maar dagverse ingrediënten die zo veel mogelijk seizoensgebonden zijn.” Daarnaast worden ook andere typische gerechten zoals Italiaanse broodjes of salades geserveerd.