Twee topzaken in voormalig stadspaleis

stassart11In het voormalig stadspaleis aan de Goswin de Stassartstraat 11 in Mechelen opende Stassart11 en heropende De Borght. Het café-restaurant en de bloemen- en decoratiezaak willen een nieuw commercieel referentiepunt voor de stad Mechelen worden.

Meer dan 500 mensen hadden zich ingeschreven hadden om de nieuwe conceptstore in het voormalige stadspaleis als eerste te betreden. Het gelijkvloers van het imposante 19de-eeuwse voormalige arme klarenklooster wordt een toegankelijke en unieke combinatie van verschillende ondernemingen.

Hilde De Meyts, zaakvoerder van De Borght, de gereputeerde Mechelse bloemen en decoratiezaak: “We zijn verrukt om onze intrek te nemen op deze prachtige locatie. We zijn verliefd op ons nieuwe pand waarin we uitpakken met een reeks nieuwe collecties van oa. Mobach, Feelgood Designs en Manufactuur Heerenhuis. Nieuw is ook de combinatie die we brengen van bloemwerk, lifestyle en kunst.”

Rob Klumpers, medezaakvoerder van De Borght: “In onze nieuwe zaak presenteren we onze klanten voortaan een aparte geurkamer met kaarsen van Baobab en huisparfums van Dr. Vranjes, een geheime gang met unieke zijdebloemen en een terras vol planten en potten van oa. Terracotta d’arte en Domani. Verder hebben we nu tien eigen parkeerplaatsen die toegankelijk zijn via de Schoutetstraat.”

Stassart11 opent aan de tuinzijde van het klooster een nieuw café-restaurant met tuinterras. Ann Hoogers, Chief Entertainment Officer van Stassart11: “Wij starten vandaag als café met de lekkerste koffie, thee, wijn, bier en taart. In juni gaan we dan van start als lunchrestaurant dat gezonde en hippe gerechten op tafel zet in het foodsharing concept. Na de zomer plannen we ook enkele avonden in de week om onze klanten te verwennen.”

Hendrik Deckers, zaakvoerder van Stassart11: “Na 10 maanden van intense verbouwingen zijn we verheugd om 2 unieke eventlocaties te introduceren: De Kapel de Rommerswael (tot 120 personen) en het nieuwe Schooltje (tot 25 personen) zijn nu te boeken voor allerhande feesten en zakelijke evenementen.