DUFFEL/REET – In de regio Mechelen-Lier hebben twee restaurants hun Michelinster verloren: Kasteel Diependael in Elewijt en De Tuinkamer uit Beerzel (deze laatste omdat het restaurant binnenkort sluit). In de Michelingids voor 2018 staan twee regiorestaurants met twee sterren en drie met één ster.

Nuance van Thierry Theys en Sofie Willemarck in Duffel, dat van Gault & Millau vorige week een bank vooruit mocht met een half puntje extra en in deze gids nu 17,5/20 heeft, behoudt zijn twee Michelinsterren. Dat geldt ook voor de Pastorale van Bart De Pooter in Reet.

Vorig jaar waren er nog vijf regiorestaurants met één ster: Centpourcent van Axel Colonna-Cesari en Anneleen Soethaert uit Sint-Katelijne-Waver, Het Land van Steven Bes uit Berlaar, Eyckerhof van Ferdy Debecker uit Bornem, Kasteel Diependael van Noël Neckebroeck uit Elewijt en De Tuinkamer uit Beerzel.

Ster kwijt

De Tuinkamer is niet meer vermeld in de Michelingids van 2018, omdat chef Ken Verschueren heeft aangekondigd dat hij met Kerstmis zijn restaurant voorgoed sluit. Hij werkt wel aan een nieuw concept.

Kasteel Diependael in Elewijt (15/20 in Gault & Millau) is helaas zijn Michelinster kwijt.

De Michelin gids België en Luxemburg 2018 is te koop vanaf donderdag 23 november.