Pintxos is de nieuwe bar en bistro van de broers Tom en Ken Gevaert in de Mechelse Nauwstraat. De nieuwe zaak is gevestigd in het pand van het vroegere café Mille.

Pintxos werd genoemd naar het lekkers dat er wordt geserveerd: snacks die vooral populair zijn in Baskenland. Pintxo is een Baskisch woord dat doorn of spiesje betekent. De ingrediënten van een pintxo worden met een prikker of tandenstoker vastgemaakt op een stukje brood. De samenstelling kan zeer divers zijn, met verschillende soorten vlees, vis, kaas, fruit en groenten.

In de nieuwe Mechelse zaak hebben Ken en Tom Bekaert het assortiment pintxos uitgebreid tot de wereldkeuken. Je kunt er terecht voor lunch en diner, maar ook om gewoon iets te drinken. Er is zowel Mechels bier van de tap (Gouden Carolus Classic, Tripel en Maneblusser) als een groot aanbod van wijnen.

Ken was voorheen grafisch vormgever en fotograaf, maar wilde altijd al een zaak beginnen met zijn broer. Tom is een chef die zijn strepen verdiende in diverse zaken, zoals het sterrenrestaurant Kasteel Diependael in Elewijt, Brasserie Mezzo in Sint-Katelijne-Waver en de Mechelse burgerbar Il Cardinale.

Pintxos is voorlopig open van donderdag tot en met zondag. Mogelijk zijn er in de toekomst meer openingsdagen.