Twee nieuwe structurele partners voor Voka Mechelen

Varo uit Lier en Kasteel Tivoli zijn de nieuwe structurele partners van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. Zij steunen daarmee de missie van de werkgeversorganisatie om de positie en de slagkracht van haar leden-ondernemingen in de ruime Mechelse regio zo sterk mogelijk te maken. Door de aansluiting van Varo en kasteel Tivoli telt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen in 2016 negen structurele partners.

Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen, met Jeroen Nys van Varo.

Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen, met Jeroen Nys van Varo.

Varo was bij de oprichting eind jaren vijftig door Vic Van Rompuy aanvankelijk een groothandel in ijzerwaren, die later ook gereedschap van Europese producenten begon te verdelen. Kort nadat Vics’ kleinzoon Jeroen Nys het roer had overgenomen, kwam Varo onder de naam Powerplus ook met een eigen assortiment powertools op de markt. Dat assortiment is na twintig jaar uitgebouwd tot een gamma met meer dan zeshonderd artikelen, goed voor een omzet van negentig miljoen euro met honderdvijftig mensen. Daarnaast zet Varo met het merk Kreator een uitgebreid assortiment hand- en tuingereedschappen en accessoires in de markt. De afgelopen jaren verwierf Powerplus heel wat naambekendheid dankzij sponsoring in het veldrijden. “Van de meerwaarde die Voka – Kamer van Koophandel betekent voor het ondernemerschap in haar regio, hoef ik niet meer te worden overtuigd. Als ondernemer is het belangrijk om indien nodig op enige ondersteuning te kunnen terugvallen. Met dit engagement wil ik de mogelijkheden voor ondernemers daartoe mee helpen verzekeren en uitbouwen”, zegt Jeroen Nys van Varo.

Frédéric Achten met Nail Kurum van Kasteel Tivoli.

Frédéric Achten met Nail Kurum van Kasteel Tivoli.

Sinds 2013 is Kasteel Tivoli de meetingplace bij uitstek aan de rand van Mechelen, perfect bereikbaar vanuit alle uithoeken. Zowel voor lunches als voor feesten en evenementen is het een knap decor te midden van park Tivoli. House of Flanders heeft er z’n thuisbasis en organiseert er regelmatig boeiende bijeenkomsten met topsprekers. Onder impuls van Nail Kurum is Kasteel Tivoli uitgegroeid tot een plek waar lekker kan worden getafeld, gefeest, genetwerkt en zoveel meer. “Ik draag de Mechelse Kamer al langer een warm hart toe en met dit engagement kan ik dat extra benadrukken”, zei zaakvoerder Nail Kurum bij de ondertekening.

Naast Varo en Kasteel Tivoli zijn Electrabel, Proximus, SD Worx, ING, Vermant Automotive Groep, Premed en t-groep al langer structureel partner van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.