Twee nieuwe energiebewuste aannemers in de regio

labelDertig bouwbedrijven (algemene aannemingsbedrijven, schrijnwerkers, installatiebedrijven, bedrijven gespecialiseerd in dakwerken, …) hebben het label Energiebewuste Aannemer (EBA) van Bouwunie veroverd. Dertien onder hen haalden de erkenning voor het eerst. Bij de nieuwe energiebewuste aannemers zijn er twee uit de regio Mechelen-Lier: Jola bvba uit Hallaar en Eternagy (Edura) uit Sint-Katelijne-Waver.

Het label Energiebewuste Aannemer wordt toegekend aan bouwbedrijven die bewust omgaan met duurzaam en energiebewust bouwen en verbouwen. De uitreiking gebeurt door Bouwunie en staat onder controle van een erkend extern keuringsorganisme.

Aannemers die het EBA-label behaald hebben, doorliepen de opleidingscyclus Energiebewuste Aannemer van Bouwunie én zijn geslaagd in het examen. Het EBA-opleidingsprogramma bestaat uit diverse modules die de bouwbedrijven inzicht geven in de principes en aandachtspunten van energiezuinig bouwen in zijn vele facetten. De deelnemers verwerven een degelijke theoretische basiskennis op het vlak van isoleren, ventileren, verwarmen, koelen,… De Energiebewuste Aannemer kan zijn klanten beter informeren en succesvol bijstaan in zijn of haar keuzes.

Er studeerden ondertussen al zeven lichtingen Energiebewuste Aannemers af. Sinds de oprichting van het label in 2012, beschikken nu in totaal 106 bouwbedrijven over deze erkenning. Begin november starten nieuwe cursussen voor de erkenning van EnergieBewuste Aannemers. Meer info hierover is te vinden op de website van Bouwunie via deze link.

Deze aannemers uit de regio Mechelen-Lier hebben het label reeds veroverd: Jola bvba uit Hallaar, Wocon NV uit Londerzeel, Molvyco bvba uit Duffel, Schraag bvba uit Duffel, Tom De Lombaert uit Mechelen, Group V2 uit Mechelen, Eternagy (Edura) uit Sint-Katelijne-Waver, Peter Devries bvba uit Sint-Katelijne-Waver, GJ Construct uit Sint-Amands en DDC Constructions bvba uit Sint-Amands.