Twee nieuwe Blue-Bike punten in Mechelen

bluebikemechelenDe verhuur van Blue-Bikes is een succes, en daarom breidt Mechelen het aanbod uit. Er komen twee extra locaties, waardoor de Blue-Bikes ook meer de allure van een stadsbreed fietsdeelsysteem krijgen.

Sinds juni vorig jaar betaal je in Mechelen driemaal minder voor het gebruik van een Blue-Bike dan voorheen. Door de bijdrage die de stad betaalt, kun je voor 1 euro al een hele dag gebruik maken van deze fietsen, en dat slaat in. Schepen van Mobiliteit Marina De Bie legt uit: “Op een jaar tijd zijn we van een gebruik van ongeveer 200 fietsen per maand naar meer dan 500 gegaan. Het systeem is een belangrijke aanvulling op transport via het openbaar vervoer. Zowel voor pendelaars die met de trein komen en het laatste stuk met de fiets willen afleggen als voor bezoekers die Mechelen met de fiets willen verkennen, is het systeem ideaal.”

Gezien het succes en het feit dat niet iedereen via het hoofdstation de stad binnenkomt, is een uitbreiding logisch. Daarom investeert de stad samen met de NMBS en De Lijn in nieuwe locaties op de Veemarkt en aan het station Nekkerspoel. “Station Nekkerspoel is goed voor zo’n 2500 reizigers per dag en de Veemarkt heeft een belangrijk busstation. Beide locaties zijn belangrijke toegangspoorten tot de stad en daardoor de ideale plekken voor een Blue-Bike verhuurpunt”, aldus schepen De Bie.

Aan het Nekkerspoelstation komen 16 fietsen en op de Veemarkt komen er 8. Dat brengt het totale aantal Mechelse Blue-Bikes op 62. De nieuwe fietsen beteken voor de stad een extra investering van 20.000 euro per jaar. De NMBS en De Lijn investeren per locatie 15.000 euro (voor onder andere de sleutelautomaten). “We zullen in de toekomst bekijken of nog bijkomende locaties een optie zijn. We denken dan onder andere aan de Grote Markt, de Vismarkt of aan de toeristische dienst”, aldus schepen De Bie.