Truckers met te zware vrachtwagens betrapt

bord_politiecontroleDe lokale politie Mechelen-Willebroek blijft vrachtwagens controleren die door de dorpskern van Tisselt rijden. Er geldt een verbod voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton, maar zwaar vervoer negeert vaak de verbodstekens.

De controlepost van de politie stond opgesteld in de Baeckelmansstraat in de Willebroekse deelgemeente Tisselt. Net op die plaats rijden zware vrachtwagens die van de A12 komen  naar het bedrijventerrein Kersdonk en doorkruisen daarvoor de dorpskom van Tisselt. De aangewezen route voor deze vrachtwagens loopt via de Willebroekse ring.

In totaal werden 28 vrachtwagens gecontroleerd. Elf vrachtwagenbestuurders werden geverbaliseerd omdat ze het verkeersbord C21 (maximum 3,5 ton) negeerden en door de Baeckelmansstraat reden met een te zware vrachtwagen.Vier bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij hun veiligheidsgordel niet droegen.

Bij een gelijkaardige controle op 26 februari werden 31 vrachtwagens gecontroleerd. Vijf daarvan negeerden het verkeersbod Max 3,5 ton en zes truckers droegen toen geen veiligheidsgordel.

Ook in de nabije toekomst zal de lokale politie Mechelen-Willebroek soortgelijke controles uitvoeren. Hiermee wil de politie de verkeersleefbaarheid in de dorpskernen optimaliseren.