Trend Micro neemt HP TippingPoint over

trendmicroTrend Micro International, specialist op het gebied van beveiligingssoftware, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van HP TippingPoint, leverancier van next-generation intrusion prevention systems (NGIPS) en gerelateerde oplossingen voor netwerkbeveiliging.

De overeenkomst, die een waarde heeft van ongeveer 300 miljoen dollar, omvat de beveiligingstechnologie, het intellectuele eigendom, de industrie-expertise en een grote zakelijke klantenkring.

Deze overname positioneert Trend Micro als de go-to enterprise beveiligingsaanbieder van dynamische threat defense-oplossingen voor endpoints, netwerken, datacenters en de cloud. Daarnaast combineert Trend Micro de huidige en nieuw verworven mogelijkheden voor het creëren van een Netwerk Defense-business unit die meer dan 3.500 enterprise-klanten bedient.

Trend Micro Belux heeft een kantoor op Mechelen Campus. Het hoofdkantoor van het bedrijf dat in 1988 werd opgericht in de VS bevindt zich in Tokio. De omzet van Trend Micro bedraagt ongeveer 1,1 miljard dollar.