Travis Perkins kiest voor CHEP

CHEPPalletsTravis Perkins Plc, een van de grootste leveranciers aan de bouwsector in Groot-Brittannië, heeft een vijfjarige overeenkomst ondertekend met Chep, marktleider in pallet- en containerpoolingservices. Dat meldt Value Chain.

Er werd een uitgebreid gezamenlijk bedrijfsplan opgesteld dat de basis vormt van het nieuwe contract tussen beide partijen. Volgens de overeenkomst zal Chep de volledige Travis Perkins Plc Groep voorzien van managementservices voor alle pallets in de supply chain.

Chep zal tevens een on-site category manager plaatsen op de voornaamste distributiehubs van Travis Perkins Plc. Die zorgt ervoor dat de samenwerking goed blijft verlopen en ondersteunt zowel het omvormingsproces als de invoering van protocollen voor het assetbeheer.

Het gezamenlijke bedrijfsplan omvat ook de introductie van Cheps standaard B1210A-pallets (1200 x 1000mm) voor leveringen vanuit de distributiecentra van Travis Perkins Plc naar meer dan 1.900 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk.

Het hoofdkantoor van CHEP Benelux is gevestigd in Mechelen. CHEP Benelux omvat negen vestigingen en stelt ongeveer 250 mensen te werk.