Trailerproductie Van Hool in stijgende lijn

universeelchassi2Van Hool uit Koningshooikt zal dit jaar meer dan 3.000 industriële voertuigen bouwen. Dat meldde het bedrijf aan Flows. De productie van Van Hool komt daarmee op het niveau van voor de crisis van 2007. “Enkel het tekort aan personeel weerhoudt ons om sneller te groeien”, zegt IV-adjunctdirecteur Stefan Dhont aan Flows.

Volgens Dhont is de productie in Koningshooikt de jongste jaren gestaag gestegen. “Vorig jaar hebben we bijna 3000 eenheden geproduceerd. Dit jaar zullen het er zeker meer zijn.”

De groei is zowel te danken aan het succes van een aantal nieuwe producten  zoals melktankwagens en kiepende containerchassis als aan een uitbreiding van de klantenportefeuille.

Van Hool kan volgens Dhont de vraag naar containerchassis momenteel niet bijbenen. In Duitsland is er een stijgende vraag, en er komen ook aanvragen uit Italië en Spanje.

Dhont zegt aan Flows dat de IV-afdeling van Van Hool sneller zou kunnen groeien als er meer personeel zou zijn. “We zouden veel mensen kunnen aanwerven, maar lasser is een knelpuntberoep.”

In de regionale pers verschijnen zelfs personeelsadvertenties waarin het bedrijf aanbiedt om mensen aan te werven die geen voorkennis hebben van lassen. Ze krijgen een (betaalde) theoretische en praktische opleiding in het halfautomatische lassen.

“We gaan ook fors investeren in lasrobotten. Niet alleen wegens het tekort aan lassers, maar ook om een voorsprong op de concurrentie te kunnen behouden”, aldus Dhont.