trafucoTrafuco uit Schelle, onlangs nog uitgeroepen tot Transporteur van het jaar, heeft besloten een kapitaalverhoging door te voeren. Dat meldt Truck & Business.

De kapitaalinbreng is afkomstig van de onafhankelijke investeringsgroep D2E. Zij zag in Trafuco het ideale
platform en een groeipartner voor de gespecialiseerde transportmarkt die nu begint aan het globaliseringsproces.

De kapitaalverhoging van Trafuco past in het beleidsplan van CEO Marc Van den Broeck voor een gecontroleerde groei. Marc Van den Broeck: “We zijn bij deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan. Dit minderheidsbelang past perfect in onze buy & build-strategie. Op die manier kunnen we tegelijkertijd een schaalvergroting realiseren en onze bestaande klanten nog beter bedienen. We willen een gecontroleerde groei realiseren en een goed evenwicht houden.”

De groep Trafuco realiseert een omzet van 27,5 miljoen euro en heeft 220 werknemers. De transportvloot telt 170 motorvoertuigen, 350 opleggers en 4 barges. Het bedrijf werkt uitsluitend met eigen transportmateriaal en heeft enkel eigen mensen op de Belgische payroll.

Trafuco heeft trouwens onlangs nog 10 nieuwe MAN-trucks besteld. Trafuco en MAN werken al 15 jaar samen. “Elk jaar bestelt Trafuco ongeveer 5 MAN trucks”, zegt MAN. “Het bedrijf heeft al 65 eenheden in gebruik, waarvan het merendeel trekkers zijn. Trafuco bestelt echter ook geregeld 4×2 en 6×2 bakwagens.”

Trafuco voert het onderhoud van de vloot uit in eigen werkplaats, maar het gespecialiseerde werk wordt uitgegeven aan MAN Antwerpen. “Er werd een systeem van dagelijkse leveringen van wisselstukken opgezet om een optimale ondersteuning van de werkplaats van Trafuco te verzekeren”, verduidelijkt MAN.