SCHELLE – De Antwerpse firma Yentl-Trans, gespecialiseerd in doktracties binnen de Antwerpse haven, is overgenomen door de Trafuco Groep. De transportgroep uit Schelle maakt zo z’n groeiambities waar.

“De overname van Yentl-Trans betreft een mooie uitbreiding van de bestaande containeractiviteit van Trafuco”, aldus Marc Van den Broeck, ceo Trafuco. De Antwerpse firma beschikt over 15 trekkers en 37 polyvalente chassis. “Om de nodige synergiën te realiseren, zullen beide afdelingen snel tot één geheel worden samengebracht.”

Duidelijke groeiambities

De voorbije jaren streefde Trafuco uit Schelle een duidelijke groeistrategie na, voornamelijk via schaalvergroting en het creëren van synergiën met de bestaande activiteiten. “Het is onze ambitie om verder te groeien om de Belgische toekomst in deze sector te bestendigen op lange termijn.”

In april 2015 stapte D2e in het kapitaal met een deelparticipatie. Een jaar later werd de tankwagenvervoerder Talke (ATTS) overgenomen. In november 2016 volgde de overname van de containeractiviteiten van XPO in Antwerpen.

De Trafuco Groep is als transporteur gespecialiseerd in het bieden van een totaaloplossing, voornamelijk voor liquid bulk, maar ook voor verpakte goederen en containers. In 2015 werd Trafuco nog uitgeroepen tot transporteur van het jaar. Na de overname bestaat het personeelsbestand van dit 100 procent Belgisch transportbedrijf uit 345 personeelsleden.