Trafuco neemt containertractie van XPO in Antwerpse haven over

Foto Trafuco.

Foto Trafuco.

Trafuco uit Schelle neemt de activiteiten van XPO Logistics in de containertractie in de haven van Antwerpen over. Dat meldt Flows. Ze worden geïntegreerd in NDB Logistics, de Trafuco-dochter voor transportopdrachten binnen de haven.

Enkele maanden geleden nam Trafuco al het bulktransportbedrijf Alfred Talke Transport Services (ATTS) uit Zwijndrecht over. Toen groeide de omzet van Trafuco met 25%. “De integratie van de containertractie van XPO is een tweede stap op het groeipad dat in april van 2015 werd uitgetekend om onze transportgroep op de juiste manier in de markt te zetten en te focussen op de lange termijn”, aldus CEO Marc Van den Broeck aan Flows.

Vanaf 12 september gaan de transportactiviteiten van XPO Logistics binnen de haven van Antwerpen op in NDB Logistics. “Dit betekent voor Trafuco een uitbreiding met vijftien trekkers en 124 opleggers (containerchassis en huiftrailers).  Ook het personeel (vijftien chauffeurs en vier bedienden) wordt overgenomen”, aldus Van den Broeck.

XPO Logistics verkoopt deze activiteiten omdat ze in Antwerpen niet behoren tot de kerncompetenties van de Amerikaanse groep. “XPO heeft het strategisch besluit genomen om zich in de Antwerpse haven in de toekomst vooral toe te leggen op de magazijngebonden activiteiten en diensten, veeleer dan verder te investeren in een eigen vloot voor het uitvoeren van transportactiviteiten binnen de Antwerpse haven”, aldus Luc Laurijssens, business director van XPO Logistics in Antwerpen.