Trafuco is Transporteur van het Jaar

trafucoTrafuco uit Schelle heeft de trofee van Transporteur van het Jaar 2015 gekregen tijdens de uitreiking van de Transport & Logistics Awards in Tour & Taxis. De trofee werd in ontvangst genomen door een glunderende Marc Van den Broeck, eigenaar en managing director van Trafuco NV. De verkiezing van de Transporteur van het Jaar wordt georganiseerd door het vakblad Truck & Business en bekroont een transportbedrijf voor rekening van derden dat sterk opvalt door zijn uitstekend beheer, zijn marktbenadering, zijn sociale aanpak en zijn drang naar vernieuwing inzake veiligheid en milieu.

“Zelden hebben we een transportfirma gezien met zoveel visie”, zegt het juryrapport. “En hier wordt de visie vertaald in daden. Trafuco is organisch gegroeid, maar ook via doelgerichte overnames. Trafuco doet meer om nieuwe chauffeurs op te leiden dan om het even welke publieke instelling. Op alle fronten probeert Trafuco uit te steken. En het lukt meestal, met 100 % Belgische chauffeurs. Misschien omdat de directie geen dogma’s toelaat en zichzelf permanent in vraag blijft stellen. Dit bedrijf heeft zich ook dusdanig gestructureerd dat het nu klaar is voor verdere groei en bloei. Een gewezen winnaar van de prijs heeft na de juryvergadering bekend dat hij niet had kunnen winnen tegen zo’n kandidaat. Dat zegt genoeg over de unanieme lof die Trafuco dit jaar heeft verdiend.”

Transportfirma Verbessem uit Waarloos eindigde derde.

Bij de Green Truck Award, gewonnen door Jost Group, eindigde Distrilog tweede. De Green Truck Award wil Belgische vloten bekronen die de milieudimensie het beste hebben ingepast in hun vlootbeheer en hun bedrijfsfilosofie in het algemeen, en die bijzondere inspanningen hebben geleverd om hun vloot en het beheer ervan te vergroenen.