SCHELLE – Bij transportbedrijf Trafuco heeft de Groep Autoveiligheid een keuring op verplaatsing geopend. Vanaf nu kunnen de voertuigen van de transporteur op het eigen terrein een technische keuring ondergaan.

De keuring op verplaatsing van bedrijfsvoertuigen van meer dan 3,5 ton bij Trafuco is de zesde site van deze aard. De negenhonderd voertuigen van de transporteur zullen hier geregeld worden gecontroleerd. Eerder werden al soortgelijke faciliteiten geopend bij transporteurs in Limburg en Antwerpen.

Een keuring op het eigen terrein is voor het bedrijf voordelig vanwege de tijdsbesparing en minder verplaatsingen en CO2 uitstoot. Trafuco heeft op het terrein een garage waar het onderhoud van voertuigen voor derden uitvoert, en nu kunnen ook keuringen worden aangeboden aan andere bedrijven.

Onafhankelijk

De nieuwe keuringslijn voldoet aan dezelfde voorwaarden als de keuringslijnen in een keuringsstation: onafhankelijkheid van de inspecteurs, een principe van wisselende ploegen, minstens twee inspecteurs waarvan één leidinggevende, met ad hoc inspecties en nacontroles door de overheid, een ethisch charter voor alle medewerkers van de autokeuring en van de klant, en indien nodig strenge sancties.

De groep Trafuco is een belangrijke speler in de Belgische transportsector. Ze heeft een omzet van 36 miljoen euro. Het bedrijf heeft 320 werknemers, 280 motorvoertuigen, 640 opleggers en 5 binnenschepen.

Trafuco vervoert voornamelijk liquid bulk, maar ook verpakte goederen en containers. Het bedrijf focust zich in hoofdzaak op de markt van de olie, chemie, afval en haventransport. Trafuco is gespecialiseerd in het bunkeren van zeeschepen met smeerolie,