WILLEBROEK – Eind vorig jaar raakte bekend dat Toyota Material Handling een nieuw hoofdkantoor gaat bouwen op bedrijventerrein Park De Hulst in Willebroek. De werken zijn nu van start gegaan. Tegen het einde van dit jaar wil het bedrijf al zijn intrek nemen in de nieuwe vestiging.

De werken op het terrein van 20.500 vierkante meter aan Schoondonkweg 1 in Willebroek zijn begonnen. Nog voor de jaarwisseling moeten het Belgische hoofdkantoor en het Europese kantoor van sales & marketing onderdak vinden in het nieuwe gebouw, dat in totaal 10.000 vierkante meter zal beslaan.

“Door beide teams binnenkort samen te brengen, zullen we de kwaliteit van onze dienstverlening naar een hoger niveau kunnen tillen”, zegt Hugues Van Espen, managing director bij Toyota Material Handling Belgium. “Het feit dat we omringd worden door succesvolle logistieke bedrijven zoals Decathlon, Nedcargo en Macro Metro, zal onze voeling met de markt alleen maar bevorderen. We zullen onze marktleiderspositie zo sterk kunnen versterken.”

Meer mogelijkheden

Het nieuwe gebouw krijgt onder meer een customer center dat bestaat uit een showroom en een eventruimte. “Die ruimte maakt het mogelijk om ons aanbod automatisch gestuurde voertuigen, racking en onze meest recente technologische oplossingen te demonstreren en zo de klantenervaring zo compleet mogelijk te maken”, aldus Hugues Van Espen.

Verder zal er ruimte worden gemaakt voor het aanbod tweedehands trucks en trucks voor verhuur. “In de toekomst willen we deze op een meer gestructureerde manier aanbieden. Enerzijds willen we daarvoor inzetten op een online platform dat recent werd gelanceerd. Anderzijds zullen klanten zelf hun tweedehands trucks kunnen selecteren in Willebroek.”

In totaal gaan meer dan 250 medewerkers aan de slag in het gebouw.