WILLEBROEK – Het Willebroekse bedrijfsterrein MG Parc De Hulst krijgt er een nieuwe grote speler bij. Hier komt het Belgische en Europese hoofdkwartier van Toyota Material Handling (TMH). MG Real Estate bouwt voor Toyota op De Hulst op een terrein van 20.500 m².

Het Belgische en het Europese hoofdkantoor van Toyota Material Handling bevinden zich nog in respectievelijk Wilrijk en Brussel, maar beide komen onder één dak in Willebroek. Op het terrein bij de ingang van De Hulst komt een kantoorgebouw van 3.750 m² met deelbare vergaderruimtes, een centraal opleidingscentrum, een polyvalente zaal met terras en een groendak. Daarnaast nemen atelier, showroom en magazijn 8.800 m² in.

“Toyota Material Handling is als leverancier in de logistieke en distributiesector complementair met andere gebruikers van de site zoals Decathlon, Nedcargo en ­Makro Metro”, zegt Hugues Van Espen, Managing Director bij TMH. “We hechten belang aan de technologie van de toekomst en investeren daarom in een nieuw gebouw waar ook doorgedreven architectuur, licht en visibiliteit centraal staan.”

Ook duurzaamheid is een belangrijke factor voor Toyota ­Material Handling. Zo maakt het bedrijf gebruik van gemeenschappelijke water- en groenbuffers en sprinklertanks.

Meerwaarde

MG Real Estate Sales Director ­Ignace Tytgat is tevreden dat er een nieuwe internationale speler bijkomt op MG Parc De Hulst. “Als toeleverancier van de logistieke sector betekent TMH een enorme meerwaarde voor ons bedrijvenpark”, zegt Tytgat.

“De groei van Toyota Material Handling in België verantwoordt het nieuwe en duurzame gebouw”, voegt Managing Director van TMH Hugues Van Espen hier nog aan toe. “We kijken ernaar uit om nauwer te kunnen samenwerken met onze collega’s van TMH Europe.”