HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob, specialist in automatisering van CNC-machines, toont zijn Racks en zijn Tower op de METAV-beurs in Düsseldorf en daarna op de TechniShow in Utrecht.

RoboJob, onlangs nog genomineerd als meest belovend exporterend bedrijf, werkt zijn beursprogramma af om nog meer buitenlandse klanten over de streep te halen. Het Heistse bedrijf mag zijn klanten en partners voor het eerst verwelkomen op de METAV-beurs in Düsseldorf. 

Op zijn eigen stand zet RoboJob zijn Racks-oplossing in de verf, waar grote(re) series of moeilijk stapelbare werkstukken kunnen worden gepositioneerd in stapelbare rekken. Het bedrijf toont er tevens drie andere standaard concepten voor de automatisering van CNC-machines. 

Zo kunnen de klanten ook kiezen voor een eenvoudig concept, waarbij de werkstukken op een tafel worden gestapeld. Binnen de Turn-Assist Series zijn er zo drie tafelmodellen voor de automatisering van draaimachines. Binnen de Mill-Assist Series is er zowel een tafelmodel als een Conveyor, die langs de freesmachine geplaatst wordt. 

Flexibiliteit

Tenslotte wordt de Tower voorgesteld, een heel vernieuwend automatiseringsconcept. Op een beperkte oppervlakte van 1,4 m² slaagt RoboJob erin om 8,4 m² beschikbare laadruimte te creëren. Dat komt doordat de Tower in de hoogte gebouwd wordt. In de toren worden lades ondergebracht die flexibel kunnen worden ingericht, zodat er zowel ruwe materialen als afgewerkte stukken en later ook spanmiddelen en gereedschappen in kunnen worden ondergebracht. Doordat de Tower ook aan meerdere machines kan worden ingezet, functioneert hij als het ware als een centraal, automatisch magazijn.

Nadat de Tower een paar maanden geleden werd voorgesteld op de EMO-beurs in Hannover, hebben verscheidene klanten hem al besteld.

De METAV-beurs in Düsseldorf duurt nog tot en met 24 februari. De volgende beurs is de TechniShow in de Jaarbeurs van Utrecht van 20 tot 23 maart.