Foto Kenny Herremans.

Foto Kenny Herremans.

Touroperator Joker wil met zijn nieuwe aanbod avontuurlijke groepsreizen voor 2015 inspelen op vier hedendaagse reistrends: single reizen, actieve groepsreizen voor 46-plussers, duurzaam reizen en actieve gezinsreizen.

Het aantal singles blijft groeien en zij kiezen steeds meer voor reizen in groep. 90% van de deelnemers aan één van de 175 avontuurlijke groepsreizen van Joker schrijft zich individueel in. Joker rekent geen verplichte singlesupplementen aan.

De Mechelse reisorganisator heeft ook zijn Kaap 46-aanbod met 30% uitgebreid. Dat zijn reizen voor actieve 46-plussers waarbij voldoende aandacht wordt besteed aan comfort en lekker eten. Er is ook steeds meer belangstelling voor samen reizen met verschillende generaties. Daarom zijn er groepsreizen voor gezinnen, soms zelfs met de grootouders erbij.

Bij alle reizen van Joker is steeds aandacht voor duurzaamheid. Joker is al jaren de pionier op dat vlak. De reizen gebeuren in kleine groepen met openbaar vervoer, er is een eerlijk prijsbeleid dat de lokale bevolking ten goede komt en de vluchten van de Joker-reisbegeleiders worden gecompenseerd via GreenSeat. Bovendien won Joker dit jaar al voor de vierde keer de Travel Magazine Award voor meest duurzame touroperator en kreeg het in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat.

Joker heeft 10 verkoopskantoren in Vlaanderen en Brussel en stelt ongeveer zeventig mensen te werk.