distrilogTotal Raffinaderij Antwerpen heeft Distrilog Group aangenomen als logistiek dienstverlener. Distrilog zal zowel het centrale magazijn als de shutdown eenheid op de raffinaderij uitbaten. Het team zal bestaan uit twintig werknemers die gespreid over twee magazijnen de aanvoer van wisselstukken voor Total Raffinaderij Antwerpen verzorgen. Na de uitbouw van Distrilog Group in het hinterland is dit de eerste samenwerking in de haven van Antwerpen.

“De keuze voor een nieuwe partner werd zowel vanuit logistiek als vanuit sociaal standpunt bekeken aangezien het welzijn van de werknemers die de overstap zouden maken ons nauw aan het hart ligt”, zegt Bryan Beutels, business development manager van Distrilog. “Enerzijds werden we aangetrokken vanwege onze specifieke expertise in outsourcing van logistieke activiteiten en onze ervaring inzake logistiek. Anderzijds gaf de kijk op het menselijke aspect, ondersteund door enkele recente overnames, Distrilog net dat extra voordeel. Deze combinatie en de concrete logistieke vooruitzichten waren meer dan voldoende om voor Distrilog Group te kiezen als partner voor het stroomlijnen van interne logistieke processen.”

Distrilog Group heeft zich de jongste jaren opgewerkt binnen de top-10 van de Belgische distributiebedrijven. Voor het lopende boekjaar wordt een omzet van 80 miljoen euro gebudgetteerd. Distrilog opereert vanuit Bornem, Willebroek, Geel en Aarschot.