Bijna een jaar na de opening van Toque-Tok, breidt Roger Van Damme het concept van zijn kippenrestaurant in Schelle uit. Sinds begin deze maand kunnen klanten ook bij Toque-Toke Away terecht. Aan de linkerkant van het restaurant kan kip van ’t spit worden afgehaald om nadien thuis te verorberen.

Toque-Toke Away opent elke zaterdag en zondag de deuren tussen 11 uur en 13 uur. “Wij staan dan klaar met overheerlijke gebraden kippen waarbij we dezelfde hoge kwaliteit als in het restaurant nastreven”, meent Roger Van Damme. “Binnenkort wordt het assortiment van onze afhaaldienst bovendien nog uitgebreid.”

Om de lancering van Toque-Toke Away meer glans te geven, werd een heuse Toque-Tok night gehouden voor enkele genodigden. Verschillende bekende gezichten, zoals Sven Ornelis, Gert Verhulst, Herman Verbruggen, James Cooke en uiteraard ook Roger van Damme, tekenden present.

Succesvol

Toque-Tok opende in oktober vorig jaar de deuren. Het was vastgoedmakelaar Anke Coeck die samen met haar man Peter Scholiers een leegstaand pand opkocht om er een eetgelegenheid te starten. Toen ze hun plannen aan Roger Van Damme voorlegden, werd het idee steeds realistischer. “Het begon met advies om hun concept op punt te stellen, maar mondde uit in een samenwerking”, licht Roger Van Damme toe. Ook Kristof Dhoey van Tolhuis-Veer, het andere restaurant van Anke Coeck en Peter Scholiers, werkt mee aan de uitbouw van het restaurant.

Het kippenrestaurant brengt kip in al zijn eenvoud, maar tracht de bereidingen wel naar een hoger niveau te tillen. En dat slaat aan, want Toque-Tok werd zopas nog genomineerd voor de Gouden Goesting 2017. Dat is een initiatief van Goesting Magazine, dat jaarlijks op zoek gaat naar de beste restaurants in Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Alle restaurants die de recensenten anoniem bezochten en beloonden met 4 of 5 sterren, dingen mee naar de award. Nog tot en met 15 oktober kan er gestemd worden. Op 8 november is de winnaar bekend.