Topjaar voor BMW Group Belux

BMW i3.

BMW i3.

Voor BMW Group Belux, met hoofdkantoor in Bornem, was 2015 een uitstekend jaar. Eind november hadden BMW en MINI beduidend meer wagens verkocht en verstevigde BMW Motorrad zijn leidersplaats in zijn segment.

Net als bij de BMW Group wereldwijd was de verkoop van de Belgisch-Luxemburgse dochteronderneming erop vooruitgegaan eind november. Het merk eindigde met zijn inschrijvingen op de derde plaats in november – een opmerkelijke prestatie voor een merk met uitsluitend premium wagens. Eind november had BMW 35.265 wagens ingeschreven, goed voor een stijging van 7,53%.

Jean-Philippe Parain, President & CEO van BMW Group Belux: “We zijn zeer blij met de resultaten voor heel ons gamma. Hoewel bij uitstek de onlangs gelanceerde BMW X1 en de BMW 2 Reeks Gran Tourer opvielen, is ons recordjaar te danken aan ons ruim assortiment.”

In 2015 werden diverse nieuwe producten gelanceerd, waaronder de BMW 7 Reeks. Ook BMW i was een groot succes. “Een op de vier elektrische auto’s die in België werden verkocht, was een BMW i”, aldus Jean-Philippe Parain, die bevestigde dat wegens dit succes het aantal BMW i-agenten in België en Luxemburg van 14 naar 47 stijgt.

Ook voor MINI was het een zeer positief jaar: eind november was de verkoop met 18% gestegen. De vijfdeurs MINI Hatch vond zijn publiek en de nieuwe, pas gelanceerde MINI Clubman overtuigt nieuwe klanten die nood hebben aan een ruimere wagen met de eigenschappen van MINI.

Jean-Philippe Parain bevestigde eveneens de uitstekende prestaties van de motorafdeling. “Met een marktaandeel van 11,5% is BMW Motorrad niet alleen de koploper in het segment van de motoren met meer dan 500 cc, maar eindigt het dit jaar ook op de tweede plaats wat het aantal inschrijvingen in België betreft.”

Jean-Philippe Parain herinnert er ook aan dat BMW in 2016 zijn honderdste verjaardag viert. Naast de Europese première van de nieuwe MINI Cabrio zullen op de stand van de BMW Group op de volgende European Motor Show Brussels in januari 2016 ook de nieuwe oplaadbare hybrides van BMW te zien zijn: de BMW 225xe Active Tourer, BMW 330e Berline en BMW 740e Berline en de gloednieuwe BMW M2.