KalenderDe Belgische topfotograaf Marc Lagrange, die in zijn foto’s vooral de schoonheid en de sensualiteit van de vrouw benadrukt, heeft voor een kalender van 2015 opnieuw samengewerkt met de Mechelse drukkerij Buroform.

“Dit is de 21ste keer dat we een kalender maken, en we hebben al verscheidene keren gewerkt met Marc Lagrange”, zegt Karel Marynen, afgevaardigd bestuurder van Buroform Print|Media@Graphics NV. “Soms ging het om een combinatie van werken van Lagrange en collega-fotografen zoals Roger Dyckmans en Greta Buysse. Andere keren werd de kalender samengesteld met uitsluitend Lagrange-beelden. Dat is ook nu het geval. De selectie is een soort best off van Lagrange in combinatie met een paar recentere werken voor Hotel Hungaria.”

De kalender werd gedrukt op 70 x 50 formaat en op Maxisilk-papier van 250 gram/m². “Dankzij onze nieuwe drukpersen is de afwerking perfect. Het drukken van een dergelijke kalender zorgt altijd voor veel stress in de drukkerij, maar alle foto’s zijn perfect uit de persen gekomen. Je kan de foto’s van de kalender inkaderen en aan de muur hangen, zo mooi zijn ze.”

De kwaliteit van de fotokalenders heeft Buroform trouwens recent een offerte in Saudi-Arabië opgeleverd voor gelijkaardig werk.

Marynen heeft in de loop der jaren een band gekregen met Lagrange. “Ik bewonder zijn werk. Lagrange fotografeert vaak naakten, maar het is zeker geen pornografie. Het is mooi en subtiel naakt. De kalender is volgens mij dan ook een echt kunstwerk.”