Sterrenrestaurant Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver en team Mercado Mechelen slaan de handen in elkaar. Chef Axel Colonna-Cesari brengt zijn team naar de Mercado in de Oude Vleeshalle op 21 en 22 oktober met een speciaal ontworpen gerecht. De opbrengst gaat naar De Refuge.

“We zijn heel trots dat topchef Axel en zijn team van Centpourcent koken op Mercado Mechelen”, zeggen Karla Celis en Caroline Gennez van sp.a Mechelen, organisatoren van de Mercado Mechelen. “Zijn passie voor verfijnd eten past perfect bij onze foodie Mercado. Zaterdag 21 en zondag 22 oktober kan iedereen genieten van een speciaal gecreëerd gerecht van Centpourcent. Het wordt een culinair hoogtepunt.”

“Ik was vorig jaar op de eerste editie van de Mercado Mechelen en was onmiddellijk gecharmeerd door het concept”, zegt chef Axel Colonna-Cesari. “Mechelen heeft op het vlak van eten en drinken heel wat te bieden, en daar maak ik graag deel van uit. Wat het gerecht precies wordt dat we voor Mercado Mechelen ontwikkelen, houden we nog even geheim. Maar het zal heel Centpourcent zijn.”

Sociaal project

“Iedereen houdt van uit eten gaan, maar niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden”, gaat Axel Colonna-Cesari verder. “Daar willen we graag iets aan doen. Mensen die het financieel moeilijk hebben, krijgen korting aan de stand van Centpourcent als ze in het bezit zijn van een Uitpas met kansentarief. Bovendien gaat de opbrengst van de pop-up Centpourcent volledig naar sociaal tewerkstellingsproject De Refuge. Zo kan De Refuge ook daarna nog Mechelaars die het moeilijk hebben lekkere en gezonde gerechten aanbieden voor een verlaagd tarief.”

Nico Heinis, begeleider bij De Refuge in de Mechelse Onze-Lieve-Vrouwestraat, is heel enthousiast over het initiatief. “Een heel mooi project waar we graag aan meewerken. Een topchef die voor ons kookt, dat is natuurlijk fantastisch. We hopen dan ook dat heel wat mensen de weg vinden naar de Mercado Mechelen.”