MECHELEN – Topchef Ken Verschueren, vroeger met zijn vrouw Jenny Callen de drijvende kracht van sterrenrestaurant De Tuinkamer in Beerzel, verkast naar Mechelen. Het koppel gaat de brasserie en de baristabar van het gerenoveerde Predikherenklooster uitbaten.

Het Predikherenklooster zal na renovatie fungeren als bibliotheek, ontmoetingsplek en culturele hotspot. Bij deze nieuwe hub hoort ook een culinair accent. Daarvoor trok de stad Mechelen Ken Verschueren en Jenny Callen aan.

Burgemeester Bart Somers: “Mechelen is al een tijdje naarstig op zoek om opnieuw culinair toptalent aan te trekken, sinds ons laatste sterrenrestaurant D’Hoogh de deuren sloot. Met de komst van sterrenchef Ken Verschueren boeken we een eerste resultaat, maar onze zoektocht gaat verder. Ik nodig ook andere topchefs uit om op prospectie te komen in onze stad. Er is zeker nog ruimte én publiek genoeg voor culinair talent.”

De menukaart van Het Predikheren zal breed en kwaliteitsvol zijn. Gasten zullen kunnen kiezen voor een bezoek aan het restaurant of aan de bib-baristabar.

“Kwaliteit en beleving zijn de rode draad doorheen Het Predikheren”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer. Het stadsbestuur vindt het erg belangrijk dat de bezoekers van de bibliotheek ook iets kunnen eten of drinken tegen democratische prijzen. “De bibliotheek is de meest laagdrempelige plek om cultuur te beleven. Naast een aanbod op culinair niveau zal de uitbater dus ook een democratisch aanbod hebben voor de bib-bezoekers.”

Culinair koppel

Het koppel Verschueren-Callens was vroeger de drijvende kracht achter sterrenzaak De Tuinkamer in Beerzel. Gastronomie is hun grote passie.

Mechelse topchef Ken Verschueren verdiende zijn strepen bij sterrenchef Michel Coppens, bij voormalig sterrenrestaurant Folliez in Mechelen en was ook aan de slag bij het gerenommeerde Oud Sluis van chef Sergio Herman. Jenny Callens deed net als haar man ervaring op bij Sergio Herman, maar ook bij sterrenchef Stefan Billiau.

Ken Verschueren: “We geloven dat Het Predikheren de nieuwe hotspot van Mechelen zal worden. Gastronomie zal absoluut bijdragen tot het slagen van deze ongelooflijke plek. Met onze naambekendheid en de achterban die we reeds opbouwden, kunnen wij een toegevoegde waarde zijn voor de gastronomie in Mechelen. Met een perfecte ligging tussen Antwerpen en Brussel, vlakbij de afrit van de E19, een ondergrondse parking en groene zone aan het gebouw willen wij de vele bezoekers en inwoners een intense beleving garanderen.”