Dat de studenten van Thomas More-hogeschool en KU Leuven op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver goed in de markt liggen, blijkt duidelijk uit het grote aantal topbedrijven dat donderdag 9 maart deelneemt aan de jaarlijkse jobbeurs voor Technologie, ICT en Engineering op de campus. 235 bedrijven zullen studenten proberen te overtuigen om op het einde van het schooljaar voor hen te kiezen. Kris Peeters, federaal vicepremier en minister van werk, en Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen, zullen de jobbeurs officieel openen.

De jobbeurs op Campus De Nayer bestaat al meer dan 30 jaar en blijft groeien. Daarom opteerden de organisatoren dit jaar voor een etagetent van 3.000m² om de jobaanbieders een plaats te geven, en zelfs deze grote tent was snel volgeboekt. Met 235 deelnemende bedrijven is dit een recordeditie van de jobbeurs. Samen hebben de bedrijven honderden vacatures en stageplaatsen in de aanbieding. De gezochte profielen zijn zeer divers, van ingenieurs en onderzoekers over IT-ers tot technisch-commerciële medewerkers.

In juni studeren er op de campussen van Thomas More en KU Leuven in de provincie Antwerpen opnieuw meer dan 1000 technologische bachelor- en masterstudenten af. Hen wacht een bijzonder mooie toekomst, want de vraag naar ingenieurs en technologisch geschoolde werkkrachten is zeer groot.

Onder de deelnemende bedrijven bevinden zich ronkende namen als Aquafin, Atlas Copco, BASF, Cronos, Colruyt Group, Danone, Engie, Honeywell, Siemens, Umicore, Van Marcke en Willemen Group. Ook VRT en DEME, de meest aantrekkelijke werkgevers van Vlaanderen, zetten hun jobs en stageplaatsen in de etalage.