tonesbeTones.be, de computer- en gamingspecialist die gevestigd is aan de Brusselsesteenweg 335 in Mechelen, verhuist naar een veel groter pand een beetje verder in dezelfde straat (nr. 454 tegenover de Mercedes-garage) en brengt daar meteen het distributiecentrum van alle Tones.be-winkels en van de webshop onder. Dat distributiecentrum bevindt zich nu nog bij de Tones.be-winkel in Heist-op-den-Berg.

De opening van de nieuwe zaak is gepland voor 17 oktober. “Momenteel is onze winkel in Mechelen zeer beperkt en op de nieuwe locatie hebben we een zee van plaats. Onze klanten zullen er kunnen genieten van hetzelfde concept als in onze winkel in Heist-op-den-Berg”, zegt Elke Desmet van Tones.be.

“In de winkel zullen we beginnen met twee mensen voor de verkoop, en er zullen nog eens twee mensen werken in het distributiecentrum. Maar op termijn (voor het einde van 2016) zal het aantal werknemers worden uitgebreid.”

Tones.be is een computerwinkel. “We zijn meer bepaald een system integrator. Dit wil zeggen dat wij enkel computers op maat maken, aan de hand van de info die de klant ons verleent en dit in verschillende prijsklassen. Onze niche is de gaming computer. Hierbij gaan we heel high end en we zijn er ook zeer gekend voor  op de computermarkt.”

Het bedrijf heeft reeds een webshop met IT-gerelateerde producten, maar ook die verandert. “Onze nieuwe webshop zal veel meer producten aanbieden, maar nog steeds enkel IT-gerelateerd. Ons doel is om concurrentie te bieden aan onze noorderburen en door te dringen waar zij momenteel niet komen, namelijk op de Waalse markt. Daarom zal onze nieuwe site ook drietalig zijn: Nederlands, Frans en Engels.”