Tomorrowland gaat in zee met Beatswitch

tomorrowlandTomorrowland wordt klant bij de Antwerpse start-up Beatswitch. Daarmee versterkt het softwarebedrijf zijn internationale doorbraak. Beatswitch maakt planningssoftware voor festivals en events.

Beatswitch werd opgestart in 2013 bij IdeaLabs van Telenet en groeide met de financiële steun van Strike4 snel door. Ook Volta Ventures investeerde 600.000 euro in het project en het IWT (het Vlaams Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) kende het bedrijf een subsidie toe van 150.000 euro.

Beatswitch van Gertjan De Wilde en Thomas Van Orshaegen maakt professionele artist management software. Het is een planning- en promotieplatform voor artiesten, managers, boekingsagentschappen en festivalorganisatoren die op deze manier beter met elkaar kunnen communiceren en efficiënter kunnen plannen.

Beatswitch opent een dashboard waarop alle betrokkenen een eigen omgeving kunnen vinden. Het telt tevens verscheidene subniveaus waarachter nog meer informatie steekt. Wie concrete beslissingen moet nemen, kan aan de hand van de softwaretools tot heel diep in het systeem gaan. Eventuele aanpassingen gebeuren in real time. Dat is het unieke aan Beatswitch. Als iemand iets verandert in de planning, bijvoorbeeld omdat een artiest later zal aankomen dan gepland, dan zijn die aanpassingen meteen voor alle gebruikers zichtbaar, zowel op pc als op computer of op mobiele telefoon. Bij gelijkaardige apps ontbreekt het dynamische.

Vorig jaar werd de technologie op proef geïnstalleerd bij Tomorrowland, en blijkbaar viel ze in de smaak, want de organisator van het festival, ID&T Belgium, zal Beatswitch de komende drie jaar over de hele wereld gebruiken.