ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER – Cateringbedrijf Tømmer Food & Wood heeft zijn eigen communicatiebureau naar een wel erg unieke locatie verhuisd. Tømmerbureau 2.0 bevindt zich voortaan in een bos tussen Rijmenam en Bonheiden.

Hout speelt een centrale rol bij Tømmer Food & Wood. Toen de kamer bij mede-oprichter Christophe Leysen te klein werd, ging Tømmerbureau op zoek naar een beter en straffer alternatief.

“Een bureaucontainer was een optie, maar we hadden geen grond om die op te zetten”, zegt Christophe Leysen. “De droomlocatie was wel tussen de bomen, om de rode draad van het hout ook in ons communicatiebureau door te trekken. Dankzij de meest geweldige schoonouders kregen we de kans om een plekje in hun bos te benutten. Ik kan hen daar dan ook niet genoeg voor bedanken.”

Vindingrijk

Eén klein probleem, want in een bos zijn er geen stopcontacten of wifirouters. “Dat hebben we opgelost met zonnepanelen en generatoren. Ons verbruik is nu erg laag en vergelijkbaar met drie kleine spotjes. Het internet verkrijgen we via een mifirouter dat zichzelf via de computer oplaadt en aan de hand van een mobiel internetabonnement een wifisignaal uitstuurt”, legt Christophe Leysen uit. “Verder is de rust onbeschrijfelijk.”

Tømmerbureau draait nu al tien maanden lang. De bedoeling van de oprichting was om naast de catering ook de communicatie in kwaliteit te doen toenemen. “Het is een immense verandering. De eerste indruk bij klanten is dankzij die snelle communicatie zeer goed, waardoor er sneller een klik ontstaat.”

Die snelle gang van zaken heeft zelfs tot een eerste aanwerving geleid. “Mede-oprichter Gerbrecht blijft de chef en ik de communicatieman. Gert is onze nieuwste aanwinst en beheert de logistiek.”