Johan Huygh.

Johan Huygh.

Airquality Group uit Duffel heeft het Duffelse bureau ToManage aangesproken voor de optimalisatie van haar magazijn. ToManage zal voor zowel de mobiele werkers als de centrale administratie een optimalisatie van de huidige magazijn- en materiaalwerking realiseren. Dit gebeurt door processen en automatisatie verder af te stemmen op de noden van de organisatie.

Johan Huygh, initiatiefnemer van ToManage, werkt al bijna 15 jaar met oplossingen rond Mobiele Werkers en Auto-ID, zoals barcodes en RFID. In het verleden verkocht hij als leverancier vooral oplossingen aan deze doelgroep. Vandaag staat hij in de eerste plaats aan de kant van de klant zelf. ToManage helpt bedrijven om mobiele werkers op de baan, zoals techniekers, installateurs, inspecteurs, chauffeurs, verkopers, of mobiele werkers binnen de vier muren (magazijniers, productie-arbeiders) zo productief mogelijk in te schakelen.

“ToManage gaat bij een bedrijf steeds op dezelfde, gestandaardiseerde manier te werk”, zegt Johan Huygh. “We kijken naar efficiëntieverbetering, kostenreductie door slimmere processen en tools, en zeker ook het optimaliseren van de werkdag en de taken van de mobiele werker, zodat ook hij of zij hier beter van kan worden.”

In een eerste fase wordt de huidige situatie in kaart gebracht, waarbij ook gesproken wordt over de tekortkomingen en frustraties bij de mobiele werkers. “Deze groep wordt trouwens steeds voorop geplaatst, omdat een aanpassing in een bedrijf enkel werkt als de mensen er 100% achter kunnen staan. Uiteraard spreken we ook grondig de visie en strategie van het management door.”

Uit deze studie komen een aantal werkpunten, die ten gronde met het management worden besproken. “Samen met hen wordt vervolgens bepaald welke werkpunten de meeste impact hebben op efficiëntieverhoging en in welke volgorde men de punten wenst aan te pakken.”

In de tweede fase worden een stappenplan uitgewerkt, samen met een draaiboek dat de klant toelaat een aantal potentiële leveranciers te contacteren en de implementatie van de veranderingen op te starten. ToManage kan het bedrijf ook verder begeleiden bij de implementatie.

“Veel bedrijven hebben nood aan iemand die hen begeleidt en helpt om te begrijpen wat er allemaal mogelijk is, en vooral welke oplossingen het beste passen bij het bedrijf. Bovendien is automatisering niet steeds het beste antwoord – soms kan het herwerken van een aantal processen of het aanpassen van bedrijfscultuur al een heel grote impact hebben op de efficiëntie van de mobiele werkers en de rentabiliteit van het bedrijf.”

ToManage werkt ook met KMO Portefeuille, wat betekent dat de overheid tot 40% van de kosten betaalt.