Met de tweejaarlijkse uitreiking van de Toerisme Vlaanderen Awards zet de organisatie verdienstelijke toeristische projecten en personen in de bloemetjes. Kristof Steegmans van WeTravel2 uit Heist-op-den-Berg kreeg de award voor Bijzonder engagement – Iedereen verdient vakantie. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van Toerisme Vlaanderen in het bijzijn van meer dan 500 professionals uit de toeristische sector in Vlaanderen en Brussel.

Kristof Steegmans organiseert met WeTravel2 toegankelijke reizen in binnen- en buitenland. Dat hij zelf rolstoelgebruiker is, vormt daarbij geen enkele hinderpaal, wel integendeel. “Op anderhalf jaar tijd hebben we toegankelijk reizen toch wel op de kaart kunnen zetten”, zegt Kristof Steegmans. “Ik geef zelf ook veel voordrachten, omdat ik als rolstoelgebruiker zelf een rolmodel ben en op die manier kan sensibiliseren.” WeTravel2 liet in deze categorie Jordy Geuens van De Kleine Chef uit het Limburgse Halen en de provincie Oost-Vlaanderen met de Rap op Stap-kantoren achter zich.

Toerisme Vlaanderen kreeg meer dan 100 dossiers binnen voor vijf categorieën. De jury selecteerde dertien finalisten, waarvan er vijf een award in ontvangst mochten nemen. De belangrijkste award, de Gouden Vakantiemaker, ging naar iedereen die dag in dag uit werkt op Brussels Airport. Biersommelier Sofie Vanrafelghem kreeg de award van Beste culinaire ambassadeur. Waterbelevingscentrum Hidrodoe in Herentals mag zich voortaan Beste familievriendelijk toeristisch product noemen. Lieselotte Cavyn van De Zeekameel in Westende is de beste toeristische medewerker. Ook Hannelore Verschueren van het Mechelse Hotel Vé was finaliste in deze laatste categorie.