Toch extra parking in Putte

PutteMiddenstandEen maand geleden voerde de vzw Middenstand Putte actie tegen het nijpend gebrek aan parking in het centrum van de gemeente, waardoor potentiële klanten geen parkeerplaats vinden en elders gaan winkelen. Het gemeentebestuur van Putte heeft nu voor een tijdelijke oplossing gezorgd. De gemeente Putte huurt tijdens de eindejaarsperiode een extra parking in Putte-centrum om de parkeerdruk te verlagen.

Deze parking met 60 plaatsen bevindt zich op de voormalige site van De Toekomst en is bereikbaar via de Alice Nahonstraat. Net zoals op het kerkplein is hier gratis lang parkeren toegestaan. In de Alice Nahonstraat zelf is een blauwe zone van toepassing waar men max. twee uur kan parkeren. De gemeente Putte huurt deze privé-parking in het centrum gedurende de maanden december en januari. “Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de vraag van de Putse handelaars om te zorgen voor extra parkeerplaatsen in deze belangrijke verkoopsperiode”, zegt schepen van lokale economie Jeroen De Cuyper.

De nieuwe parking achter het gemeentehuis zal nog niet toegankelijk zijn voor het jaareinde. Alhoewel de werken er goed vorderen zal er nog geen gemotoriseerd verkeer worden toegelaten tijdens de eerste weken na het einde van de werken. Dat komt omdat de fundering nog moet uitdrogen en de klinkers nog moeten zetten. “Het gemeentebestuur is dan ook blij dat de eigenaar van de privé-parking bereid is om een huur over korte termijn aan te gaan met de gemeente”, aldus schepen van mobiliteit Peter De Vooght.