Tienduizenden EK fangadgets vertrekken vanuit Mechelen

crew_shopwedoTerwijl de Rode Duivels de laatste oefenwedstrijden richting het EK voetbal in Frankrijk afwerken, neemt in ons land de EK gekte stilaan toe. ShopWeDo, het logistiek e-commerce bedrijf uit Mechelen, biedt onderdak aan de twee grootste online fanshops Belgiumfans en Belgoshop. Ook de hype vlag van dit EK ‘On road to Paris’ wordt vanuit Mechelen over heel Europa verdeeld.

Sjaals, pruiken, toeters, motorkaphoezen, vlaggen, t-shirts, je kan het zo gek niet bedenken of het ligt in de magazijnen van ShopWeDo in Mechelen klaar om besteld en verzonden te worden. In totaal gaat het om tienduizenden stuks van meer dan vijfhonderd verschillende artikelen. “Enkele duizenden bestellingen gingen al de deur uit”, zegt zaakvoerder Kenny Van Paesschen. “Er zijn zelfs vier extra tijdelijke medewerkers aangeworven, die uitsluitend voor deze webshops werken zolang België in het tornooi zit.” Nog maar eens een bewijs hoe belangrijk onze nationale voetbalploeg is voor onze economie.

De absolute toppers zijn de t-shirts met je eigen naam en rugnummer, de opblaasbare drietanden, hawaiikransen, make-up sticks, fanboxen en de unieke ‘On road to Paris’ vlag. Belgiumfans zal tijdens het EK een pop-up fanstore uitbaten op het Fanpark Mechelen, het grootste gratis evenement van Mechelen op de grindparking aan Utopolis.