Thomas More verwelkomt 1.100 potentiële studenten

thomasmoreE1.100 jongeren nemen op 18 februari deel aan de Openlesdag XL op de campussen van Thomas More-hogeschool (Campus De Nayer, Lier, Mechelen, Geel, Turnhout, Vorselaar en Antwerpen). Ze volgen een theorieles, labo of practicum, lunchen in de studentresto’s en proeven zo van het echte studentenleven. Een paar honderd medewerkers van Thomas More staan klaar om meer dan 1.600 lessen te geven en deze jongeren een XL-hogeschoolervaring te geven.

Op de Openlesdag XL stellen de jongeren zelf een lespakket samen en draaien ze gewoon mee met het leven zoals het is op een Thomas More-Campus. 1.100 geïnteresseerden komen proeven van 162 verschillende lessen uit 30 disciplines. Vooral de opleidingen psychologie, bedrijfsmanagement, toerisme- en recreatiemanagement, onderwijs, ergotherapie, verpleegkunde en communicatiemanagement zijn opvallende publiekstrekkers.

“Uiteraard is de Openlesdag XL een uitstekende gelegenheid voor leerlingen om onze opleidingen inhoudelijk te verkennen”, zegt Lies Dalemans, directeur Onderwijs en Studenten van Thomas More-hogeschool. “Maar het geeft hen ook de kans te ervaren hoe er les wordt gegeven aan de hogeschool, welke sfeer er hangt in de aula, het labo of op de campus, wat de grootte van studentengroepen is. Kortom: hoe het voelt om student te zijn aan onze hogeschool. Met dit totaalplaatje kunnen ze beter beslissen of een studierichting echt iets voor hen is.”

In september lanceert Thomas More twee nieuwe bacheloropleidingen: Media en Entertainment Business op Campus De Ham in Mechelen en Sport en Bewegen op sportcampus Turnhout. Voor beide opleidingen is de openlesdag XL extra spannend en worden de eerste echte lessen gegeven aan een groep geïnteresseerde leerlingen.

Ouders zijn op de Openlesdag XL niet toegelaten, maar zij kunnen later terecht bij Thomas More: op 24 februari (Antwerpen) en 26 februari (Mechelen) kunnen ze hun vragen stellen op de infoavonden voor ouders. Inschrijven hiervoor kan via deze link.