Toyota Material Handling (TMH) is vanaf nu officieel Partner in Education van de Thomas More-hogeschool in Mechelen. De opleiding Logistiek Management werkt voortaan nauw samen met het bedrijf. De studenten leren de knepen van het vak Supply Chain Management@ Warehouse op de werkvloer van het bedrijf.

Om zijn studenten voeling te leren krijgen met het werkveld, bouwt de hogeschool actief aan een netwerk van expertise en cocreatie met Partners in Education. Thomas More sluit met bedrijven en organisaties structurele samenwerkingsovereenkomsten. De partnerbedrijven sturen de opleidingen mee aan en stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More.

De studenten van Logistiek Management leren de organisatie van distributiecentra en de volledige supply chain keten, plus alle transportmodi kennen. Naast de logistieke vaardigheden zet de opleiding in Mechelen ook zwaar in op de vaardigheden die de bedrijven verwachten: commercieel & project management, data management, entrepreneurship & consultancy…

“Dat leer je niet alleen op de schoolbanken. Daarvoor moet je op de werkvloer zijn, ook als student”, zegt opleidingsverantwoordelijke Peter Verspecht. “De lessen gaan dan ook grotendeels door in de haven of luchthaven, in een warehouse of bij de bedrijven die een link hebben met de logistieke keten. Wij zijn constant op zoek naar bedrijven die als Partner in Education hun deuren voor onze studenten willen openzetten”.

De voorbije weken volgden de studenten Logistiek Management bij Toyota Material Handling een reeks colleges over Warehouse & Material Handling. De theoretische basis werd aangevuld met een praktische training op de werkvloer in het bedrijf. TMH werkte daarvoor zelfs samen met een belangrijke klant: motorenfabrikant Cummins uit Mechelen, ook een Partner in Education van Thomas More. De studenten maakten zowel bij TMH als bij Cummins kennis met de dagelijkse praktijk van Warehousing.

“Wij geven ook mee vorm aan de cursussen Warehousing van de opleiding Logistiek Management, waardoor de nieuwste innovaties in de sector ook snel tot in de aula’s van de hogeschool doordringen”, aldus Thomas Vercammen van Toyota Material Handling.