MECHELEN – IT-dienstverlener Ordina, met Belgische hoofdzetel langs de E19 in Mechelen, gaat structureel en duurzaam samenwerken met de hogeschool Thomas More. De overeenkomst Partners in Education wordt ondertekend tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor van Ordina in het Limburgse Lummen.

“Wij investeren veel in persoonlijke relaties met onze klanten en onze medewerkers”, zegt Ivo Meukens, HR Director Ordina. “De IT-studenten van vandaag zijn onze medewerkers van morgen. Als bedrijf willen wij met de Thomas More-hogeschool investeren in de opleiding van IT-professionals die morgen het verschil maken”.

Studenten van de verschillende IT-opleidingen van Thomas More in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Geel kunnen bij Ordina terecht voor projecten en stageplaatsen. Ordina-professionals verzorgen workshops, participeren in projectweken van de opleidingen, werken mee aan de curriculumontwikkeling en delen hun expertise in de nieuwste IT-technologieën.

Stijn Coenen van Thomas More: “Onze studenten moeten al tijdens hun opleiding intensief voeling krijgen met het werkveld in al zijn aspecten. De partnerbedrijven zitten mee in de cockpit om de opleidingen toekomstgericht aan te sturen. En ze stellen hun expertise, knowhow en infrastructuur open voor docenten en studenten van Thomas More.”

Derde Vlaamse vestiging

Ordina is met meer dan 2.700 werknemers de grootste onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux. Het bedrijf is al meer dan 40 jaar actief en ontwerpt, bouwt en beheert IT-applicaties voor overheidsdiensten, de financiële sector, de industrie en de gezondheidszorg.

Het bedrijf heeft al kantoren in Mechelen en Gent en vestigt zich nu ook in Lummen. De derde vestiging in Vlaanderen aan het zogenaamde Klaverblad wordt voor Ordina de uitvalsbasis voor de regio Limburg en omstreken. Zowel in Mechelen als in Lummen liggen de IT-opleidingen van Thomas More op een boogscheut van Ordina.