samenwerkingORTEC, gevestigd in bedrijvencentrum De Malt in Boortmeerbeek, en de opleiding Logistiek Management van Thomas More Mechelen, worden Partners in Education. Dat betekent dat ze structureel en op lange termijn gaan samenwerken om als echte partners onderwijs te maken. “Een buitenkans voor onze studenten”, zegt opleidingsmanager Peter Verspecht.

Onder andere door de snelle opkomst van de e-commerce ontwikkelt de logistieke sector zich razendsnel, en in de supply chain telt elke seconde. ORTEC, dat o.a. software ontwikkelt om deze logistieke processen te optimaliseren, is een wereldspeler die heel goed weet welke vaardigheden de logistiek manager van morgen nodig heeft. In lijn met de filosofie van Partners in Education zal ORTEC niet alleen stageplaatsen aanbieden, maar samen met de hogeschool volledige lespakketten ontwikkelen.

“Thomas More wil professionals opleiden die onmiddellijk inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt”, zegt opleidingsmanager Peter Verspecht. “Voor onze studenten is de samenwerking een buitenkans. Ze krijgen training van echte specialisten op het werkterrein, en kunnen vaardigheden trainen die er in hun vakgebied echt toe doen. Ze leren bv. de real data van transportritten of magazijnstromen te analyseren met ondersteuning van performante software en krijgen zo inzicht in de supply chain. Ze leren tactische keuzes maken en beoordelen hoe ze elk onderdeel in de keten kunnen optimaliseren.”

Ook ORTEC is tevreden over de overeenkomst. “Voor ons en onze klanten is het een win-win”, zegt Jan Vandenhout, directeur van ORTEC België. “Wij krijgen de enthousiaste input van jonge mensen die een frisse en verhelderende kijk hebben op onze bedrijfsprocessen en wij kunnen hen de kans geven om nog voor de start van hun loopbaan echte praktijkervaringen op te doen. Zo kunnen zij zich beter oriënteren om de juiste keuze te maken als ze zijn afgestudeerd.”

En dat is belangrijk, vindt ook Peter Verspecht. “Onze opleiding Logistiek Management heeft de wind in de zeilen”, zegt hij. “Aan de Thomas More-hogeschool verdubbelde het aantal eerstejaarsstudenten en negen op tien van de studenten die straks afstuderen, zijn in september aan het werk. We willen dat graag zo houden en deze overeenkomst zal daar zeker toe bijdragen.”