thomasmoreEThomas More gaat Campus De Ham transformeren tot More Media School. Dat moet de mediaschool bij uitstek van Vlaanderen worden in mediastad Mechelen. Om dit te realiseren wordt De Ham in de zomer verbouwd tot een hippe mediacampus met alles erop en eraan. De vernieuwde campus opent haar deuren in september, bij de start van het nieuwe academiejaar. Dan start ook de nieuwe bachelor Media en Entertainment Business. Deze opleiding is uniek voor Vlaanderen. Je kunt ze exclusief volgen in Mechelen.

De driejarige opleiding Media en Entertainment business focust op de zakelijke kant van de media- en entertainmentsector. Ze vormt professionals die begrijpen hoe je een mediaproduct maakt en hoe je het succesvol in de markt plaatst. De sector zelf is blij met de nieuwe opleiding die beantwoordt aan een duidelijke behoefte. More Media School wordt een thuishaven voor de mediamakers van de toekomst.

Thomas More biedt in de More Media School nu vier mediaopleidingen op bachelorniveau aan: Journalistiek, Communicatiemanagement, Interactieve Multimedia Design en Media en Entertainment Business. Deze vier mediaopleidingen zullen samenwerken en elkaar versterken, maar zich ook duidelijk van elkaar onderscheiden door hun specifieke focus: op verhalen maken (Journalistiek), op doelgroepen bereiken (Communicatiemanagement), op digitale media (Interactieve multimedia design) en op businessmodellen (Media en entertainment business).

Specialiseren kan dankzij de eenjarige vervolgopleidingen Toegepaste Audiovisuele Communicatie (Batac), de Belgian Advertising School (BAS) en Internationale Researchjournalistiek (IRJ).

Om al die ambities kracht bij te zetten, verbouwt Thomas More Campus De Ham nu tot een hippe mediacampus met state-of-the-art faciliteiten. De plannen zijn van het Antwerpse architectenbureau FVWW en de werken worden uitgevoerd door Beneens uit Olen. De benedenverdieping wordt ingericht als een groot mediaforum voor events en mediameetings. Er komen verder een centrale onthaaldesk, een mediacafé en een innovatielab. Ook de professionele televisiestudio, radiostudio, grafische studio’s, fotostudio en mediaprojectruimtes worden verder uitgebouwd. Thomas More biedt haar studenten zo de kans om een mediastudie te volgen in een realistische omgeving.