De divisie Property & Facility Management van Quares heeft een nieuwe klant binnengehaald. Thomas Cook Group Belgium heeft Quares aangesteld als property en facility manager voor haar hoofdkantoor en retailnetwerk.

Thomas Cook Group Belgium wil zich in de toekomst extra toeleggen op zijn kernactiviteiten. De touroperator heeft daarom recent beslist om het beheer van zijn volledige hoofdkantoor in Gent te outsourcen. In de periode juni-juli van 2016 voerde Quares een doorlichting uit van de facilitaire organisatie van Thomas Cook. Quares deed een aantal voorstellen voor een geïntegreerd property en facility management.

Het gebouw in Gent is met een oppervlakte van 9.700m² in volle evolutie: van een single-tenant naar een multi-tenant gebouw. Om die transitie en de begeleiding van de commerciële invulling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zal Thomas Cook Group Belgium een beroep doen op het property en facility management team van Quares.

Naast deze beheersopdracht voor het hoofdkantoor, zal dezelfde divisie van Quares ook instaan voor het facilitair beheer van alle 92 retailpunten van Thomas Cook Group Belgium die verspreid zijn over België.