Themacafé M-punt geeft blik op Mechelen van de toekomst

3D_MPunt_MechelenMorgen 2_HRBegin 2016 starten de werken in het pand op het gelijkvloers van Het Clarenhof op de Botermarkt de werken voor M-punt, het huis van Mechelen Morgen. M-punt wordt een multifunctionele ontmoetingsruimte waar stadsvernieuwingsprojecten op vlak van wonen en werken zichtbaar worden gemaakt. “Mechelen investeert in stadsvernieuwing en zal blijven evolueren. Het is het moment om onze stad en de toekomstbeelden te tonen. Met het M-punt zetten we daartoe een belangrijke stap. Veel partijen hebben bij die promotie van Mechelen belang, denk maar aan de vastgoedsector, handel en horeca. Daarom nodigen wij deze private partners uit om mee te investeren in Mechelen Morgen”, zegt Bart Somers, burgemeester van Mechelen. Voor de opening van het M-punt wordt gemikt op april 2016.

Binnenin komen een caféruimte, expogedeelte en vergaderruimtes. Ook de eigen kantoren van Mechelen Morgen krijgen hier een vaste plek. In de exporuimte wordt het Mechelen van de toekomst via beelden en maquettes tot leven gewekt. Op de benedenverdieping komt een horecagedeelte. Verder worden er ook multifunctionele ruimtes, bijvoorbeeld voor presentaties of als loungehoek, voorzien. In de kelderverdieping wordt een ‘Mechelen Morgen Creativity Lab’ gerealiseerd, een ruimte speciaal ingericht om gebruikers aan te zetten tot creativiteit en interactie. “Soms lopen vergaderingen of brainstormsessies op niets uit en hebben organisaties nood aan een meer stimulerende omgeving. Dan is een inspirerende ruimte zoals het creativity lab een interessant alternatief”, zegt Walter Walgraeve, manager van Mechelen Morgen.

3D_MPunt_MechelenMorgen3_HROntwerp van Tecro & Krea architecten

Het interieur van het M-punt werd getekend door Tecro & Krea architecten uit Mechelen. Zij kozen voor warme kleuren in combinatie met moderne materialen en vormgeving. Specifieke aandacht ging naar nieuwe belevings- en werkvormen, zodat het M-punt een soort spiegel wordt van het Mechelen van morgen. Niet alleen de bijnaam van de Mechelaars, Maneblussers, maar ook de vlietjes die Mechelen zo typeren kregen een subtiele verwijzing binnen het interieur. “Wij hebben getracht de verschillende aspecten die Mechelen zo aangenaam maken te verwerken in het totaalconcept. Het geheel vormt een warme thuishaven voor iedereen die Mechelen wil ontdekken”, vertelt Inge D’Hoogh van Tecro & Krea architecten.

Partner voor horeca gezocht

Nu het totaalconcept en de inrichting van het M-punt gekend zijn en de werken binnenkort starten, gaat Mechelen Morgen op zoek naar een partner die het horecagedeelte zal uitbaten via een concessieovereenkomst. Er zullen 38 zitplaatsen en bij mooi weer zorgt een buitenterras voor een prachtig zicht op de vernieuwde Botermarkt met vliet.

Mechelen Morgen is het unieke citymarketinginitiatief van de stad Mechelen dat in samenwerking met privépartners Mechelen promoot als de ideale woon- en werkplek in de Vlaamse Ruit. Het wil kandidaat-inwoners en –werkgevers, maar ook de reeds bestaande inwoners en werkgevers van Mechelen op een inspirerende manier laten kennismaken met de vele troeven van het Mechelen van hun toekomst. Met dit initiatief willen deze partners ook aspirant-investeerders aantrekken en ontwikkelaars van privéprojecten aansporen om mee te bouwen aan Mechelen onder de slogan Mechelen, de samenbeleving van morgen.