The Tree popt op in Mechelen

treeKledingwinkel The Tree uit Willebroek heeft er tijdelijk een Mechels zusje bij. Aan de Steenweg 42 in Mechelen, naast Scapa, opende Ann Fauconnier op 12 december een pop-up store met een trendy collectie dameskledij, schoenen en accessoires voor interessante prijzen. “Mijn winkel in Willebroek is al vier jaar open, en ik wilde eens andere oorden opzoeken”, zegt Ann Fauconnier. “Ik wil zelf ondervinden hoe de verkoop in Mechelen verloopt. Of het publiek daar een andere smaak heeft bijvoorbeeld. In Willebroek is er blijkbaar meer interesse voor Italiaanse mode, terwijl ik meer zie in bijvoorbeeld Deense merken, of in een merk als PaulineB. Ik verkoop kleding die ik zelf graag draag. Trendy en modieus, maar betaalbaar.”

Ze kon de winkelruimte in Mechelen voor een interessante prijs op de kop tikken. “Op Immoweb stond het pand te huur voor 4.000 euro per maand. Veel te duur natuurlijk, maar na wat zoeken op internet (ik ben vroeger webdesigner geweest en ik ben daar nogal handig in) vond ik een formule waardoor de huur me maar 40 euro per dag kost. Je kunt het pand dan wel maar maximum zes maanden huren. Ik heb gemikt op de eindejaarsperiode, en ik pik het begin van de koopjes ook nog mee. Normaal gezien blijft de pop-up van The Tree open tot 10 januari. Momenteel is de verkoop nog niet echt op gang gekomen. Dat hoor ik ook bij de collega’s in de buurt. Misschien heeft het warme weer er iets mee te maken. Alle winkels blijven met hun winterjassen zitten. Daar is niets aan te doen. Een ondernemer moet soms risico’s nemen. Als het in januari heel goed loopt, houd ik de pop-up misschien nog wat langer open.”

Daarna gaat Ann het experiment evalueren en beslissen hoe de toekomst er zal uitzien. “Misschien ga ik uitbreiden naar Mechelen, misschien verhuizen… Eerst zien hoe de Mechelaars reageren op de betaalbare trendy mode van The Tree.”