Eén van de deelnemende teams in The Lock in Lier.

LIER – Na Mortsel komt The Lock nu ook naar Lier met haar escape rooms. Momenteel kan er al uit een klaslokaal worden ontsnapt. In maart volgt er een tweede kamer in circusthema en een maand later komt er een derde ruimte bij met een link naar een televisieprogramma.

“Voor die laatste escape room zijn we nog in overleg met een aantal productiehuizen. Pas als daar de beslissing valt, weten we welke invulling de kamer zal krijgen”, vertelt Tim Klaassen. Samen met Ellen Van Assche en Sophie Joos startte hij The Lock vorig jaar op in Mortsel.

Bij escape rooms worden 2 tot 6 deelnemers opgesloten in een gethematiseerde kamer. Ze krijgen daarbij 60 minuten de tijd om verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen en zo de kamer te kunnen verlaten. “Vele bedrijven kopen die kamers kant-en-klaar, maar wij geven er met onze creativiteit zelf invulling aan. We bedenken het concept, tekenen het uit en vertalen het dan ook in het echt.”

Daarmee kan The Lock een belangrijke troef op tafel leggen. “We zijn één van de weinigen die via kleine aanpassingen de kamers voor kinderen toegankelijk kunnen maken. Tegelijk kunnen vrienden, familie, maar ook bedrijven zich hier amuseren.”

Stad met potentieel

Hoewel Tim Klaassen The Lock combineert met zijn dienstenchequebedrijf en Ellen Van Assche en Sophie Joos ook in het onderwijs aan de slag zijn, was er geen twijfel om een tweede locatie te openen.

“Lier is een stad die leeft en we merkten dat er hier nog een markt was voor escape rooms. We bevinden ons vlakbij de Grote Markt en zijn nu in overleg met een aantal restaurants om binnenkort een pakket aan te bieden. Op die manier willen we de lokale economie hier mee ondersteunen”, aldus Tim Klaassen.