The Foodvillage, een traiteurszaak in Hever bij Boortmeerbeek, start met een nieuwe dienstverlening. Oprichter Sandro van het Groenewoud gaat voortaan ook bereide maaltijden die online besteld zijn, thuis of op het werk leveren. “Er is behoefte aan een onderscheid tegenover grote winkelketens, zowel kwalitatief als naar gebruiksgemak. Hetgeen wij met The Foodvillage bieden, ligt zeker in de lijn van het verwachtingspatroon van de consument”, aldus Sandro van het Groenewoud.

Die consument kan zijn maaltijden online bestellen. De gerechten zijn telkens dagvers samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten zonder toevoeging van kleurstoffen of bewaarmiddelen en worden vers bereid. De maaltijden worden nadien luchtdicht verpakt in CPET-doosjes. “Die zijn geschikt om zowel in de oven als in de microgolf op te warmen. In een koelbox die de temperatuur tot aan de levering kan controleren, leveren we het eindproduct dan tot bij de eindgebruiker”, legt Sandro van het Groenewoud uit.

“Verse voeding in e-commerce is een groeiend fenomeen”, legt Philip Peeters, adviseur retail & foodservices bij VLAM, uit. Belgen kunnen bijvoorbeeld online eten bestellen bij fastfoodrestaurants via takeaway.com of bij hobbykoks via initiatieven als Flavr. Ook wie zelf wil koken, kan terecht bij gespecialiseerde bedrijven als Foodbag, Smarmat en Hello Fresh. “Maar Sandro werkt onderscheidend door het gebruiksgemak te verhogen en zich te specialiseren in gezonde kwalitatieve maaltijden. Dat is alvast een geslaagde combinatie.”

Voor de nieuwe dienstverlening gaat The Foodvillage een samenwerking aan met bringme.com. Het Leuvense bedrijf is gespecialiseerd in het installeren van lockers in bedrijven en maakt het voor personeel mogelijk om makkelijk online bestellingen te plaatsen en te ontvangen.