The Crux + Bluegrass Consulting = BLUECRUX

BlueHet Brusselse Bluegrass Consulting en The Crux uit Mechelen hebben besloten hun krachten te bundelen onder de naam BLUECRUX. Diversificatie en schaalvergroting staan bij deze fusie centraal. Bedoeling is het groeipotentieel van het bedrijf, zijn klanten en de werknemers nog meer kansen te geven en de dienstverlening verder uit te breiden. Met een uitgebreid multidisciplinair serviceaanbod en een sterke knowhow wil BLUECRUX zich als prominente speler in operations consulting definitief op de kaart zetten.

De samenwerking zal volgens beide partijen in de eerste plaats de klanten van beide firma’s ten goede komen. Zij kunnen immers terugvallen op een breder team van enthousiaste en gespecialiseerde medewerkers die hen nog beter kunnen helpen om hun supply chain te optimaliseren, van strategie over planning en organisatie tot implementatie.

“Veel van onze klanten zijn internationaal actief en hebben nood aan een partner die hun operationele vraagstukken multidisciplinair benadert. Omdat onze focus precies ligt op de verbetering van het globale supply chain proces moeten we ook alle expertises in huis hebben. Deze dynamische wisselwerking geeft ons de kracht en het vertrouwen om door te groeien tot een toonaangevende speler die zowel qua aanpak als expertise het verschil kan maken voor heel wat bedrijven”, aldus Koen Jaspers en Geert Vanhove.

BLUECRUX zal zo’n 30 consultants tellen en de ambitie is om dat aantal te verdubbelen tegen 2020. Beide locaties in Mechelen en Anderlecht worden behouden om een optimale bereikbaarheid te garanderen voor werknemers en klanten. Het management team van het nieuwe bedrijf wordt gevormd door de partners van beide bedrijven.

The Crux is gevestigd op Mechelen Noord. Het is een consultancy bedrijf met een sterke focus op supply chain strategie en -optimalisatie. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Koen Jaspers die een team van 12 gelijkgezinde, getalenteerde en gepassioneerde consultants rond zich verzamelde. The Crux haalt een omzet van 1.8 miljoen euro. Vanuit Mechelen bedient de onderneming klanten uit diverse industrietakken in Europa, de VS en Azië. Sterkste troeven zijn de hoge kwaliteit van de geleverde diensten en de combinatie van strategie, ontwerp en realisatie, vaak binnen het kader van een veranderingsproces.

Bluegrass Consulting werd opgericht in 2011 door Mikael Pensaert, Geert Vanhove en Geert Wullaert die een mooi track record hebben in supply chain en operations consulting. Met 18 consultants bedienen ze vooral bedrijven die wereldwijd actief zijn in sectoren als voeding, life sciences en manufacturing. Bluegrass zal in 2015 een omzet van 2.7 miljoen euro realiseren. Bluegrass Consulting heeft steeds geïnvesteerd in sterke methodologieën die extra toegevoegde waarde creëren. Zo hebben ze in 2015 Binocs gelanceerd, een webapplicatie voor capaciteitsplanning van gespecialiseerd personeel.