Het Belgische modelabel Terre Bleue opent op 24 februari een winkel in Mechelen. Dezelfde dag opent ook een nieuwe Terre Bleue boetiek in Brasschaat.

De Mechelse winkel opent aan de IJzerenleen 62 en heeft een oppervlakte van 160 m². In deze winkel kan je terecht voor de dames- en herencollectie van Terre Bleue.

Het bedrijf ontwikkelde beide winkels volgens een apart winkelconcept. De inrichting van de concept store vertelt het verhaal van het merk en is gericht op een optimale klantenervaring. Er werden enkel premium materialen gebruikt. De combinatie van hout en metaal, met daarbij de aangepaste verlichting, creëert een warme en uitnodigende sfeer en biedt een aangename winkelervaring.

Het label Terre Bleue bestaat sinds 2002 en opende zijn eerste boetiek in 2004. Er zijn nu in België in totaal 17 Terre Bleue concept stores en 12 shop-in-shops. Daarnaast is de collectie ook te vinden in de webshop en in meer dan 350 multimerkenwinkels die Terre Bleue verdelen.

De hoofdzetel van Terre Bleue bevindt zich in het Oost-Vlaamse Nazareth. Het label maakt deel uit van het modebedrijf Duror dat in 1938 werd opgericht door de familie Perquy. Het bedrijf wordt nu geleid door CEO Dirk Perquy en is nog steeds volledig in handen van de familie Perquy. Met zoon Peter werkt nu ook de vierde generatie in het bedrijf.