Campr is één van de vier start-ups van de eerste lichting.

Campr is één van de vier start-ups van de eerste lichting.

Na een succesvolle eerste editie van Telenet Idealabs zijn start-ups Campr, Dot, Intuo en Pith.li klaar om uit te groeien tot volwaardige ondernemingen. Telenet zal voor de volgende editie opnieuw samenwerken met Idealabs om digitaal ondernemerschap te stimuleren in Vlaanderen. Iedereen met een innovatief digitaal idee kan tot 15 augustus inschrijven voor het vernieuwde acceleratorprogramma Telenet Kickstart, powered by Idealabs.

Na een succesvolle eerste editie gaan Telenet en Idealabs opnieuw met elkaar in zee om jong talent met een sterk digitaal idee te ondersteunen. Het programma is inhoudelijk ongewijzigd maar loopt onder de nieuwe naam Telenet Kickstart, powered by Idealabs. Telenet en Idealabs geven hiermee elkaar de ruimte om naast hun gezamenlijk project ook andere start-up incubatieprojecten te ondersteunen. Idealabs levert opnieuw een sterke methodologie en een rijkgevuld programma terwijl Telenet een netwerk voorziet van coaches en mentors en ondersteuning op technisch en financieel vlak.

Telenet en Idealabs zijn op zoek naar teams van minstens 2 personen die gedurende 4 maanden een voltijds programma kunnen doorlopen. Telenet Kickstart zoekt digitale oplossingen in drie domeinen:

Connected entertainment: Het idee biedt iedereen die geniet van muziek, foto, video of gaming een rijkere beleving.

Connected living: Het idee biedt een oplossing voor uitdagingen in de samenleving. Denk hierbij aan actuele thema’s als tewerkstelling, vergrijzing, zorg, welzijn of ecologie.

Connected business: Het idee helpt zelfstandigen en bedrijven om hun business efficiënter te maken of om nieuwe opportuniteiten te ontdekken in de digitale economie.

Begin september selecteert een professionele jury met vertegenwoordigers van Telenet, Idealabs, business partners en start up-experts de sterkste ideeën. De teams worden uitgenodigd voor een pitch. Daarna worden de acht sterksten geselecteerd om deel te nemen aan Telenet Kickstart. Ze doorlopen eerst een acceleratorprogramma (oktober-januari) van idee tot een werkend product. Ze kunnen hun werktenten opslaan in de kantoren van Idealabs, en rekenen op een seed funding van 25.000 euro per team. Na een pitch-moment voor een professionele jury worden vier start-ups geselecteerd voor het groeiprogramma (tussen februari en juni) met focus op het verder ontwikkelen en lanceren van het product. Hierbij krijgen ze een converteerbare lening van 50.000 euro per team aangeboden.

Ann Caluwaerts, Sr. VP Corporate Affairs & Communication Telenet: “Telenet is een innovatief bedrijf en we willen een breder maatschappelijk veld stimuleren om die innovatie op te pikken. Telenet wil het ondernemerschap in Vlaanderen en België een boost geven en een sterk start-up ecosysteem helpen uitbouwen. Succes in ondernemen is niet gemakkelijk.  Naast dat sterke eerste idee heb je een flinke rugzak aan kennis en vaardigheden nodig. Daar willen we bij helpen. We willen onze kennis, ons netwerk en onze expertise inzetten om jong ondernemerschap vooruit te duwen.”

Nicolas Verellen, co-founder en CEO Idealabs: “Er is een ware start-uprevolutie aan de gang! De Vlaamse media spenderen aandacht aan het jong ondernemersgeweld en grootse start-up communities worden opgezet. Het is onze taak om gemotiveerde entrepreneurs op de best mogelijke manier te begeleiden van idee naar werkend bedrijf. Dat doen we via onze methodologie waarbij het bouwen en valideren van het product centraal staan. Telenet kickstarts de nieuwe start-ups door hen toegang te geven tot haar klanten, distributie en interne know how.”

Meer nieuws over starters vindt u op onze overzichtspagina.